Blogs: Decorate your home Aanbevolen: Home gym - personal trainer haarlemPersonal coach Mechelen
 Thaise Massage Retie  thumbnail

Thaise Massage Retie

Published Jul 13, 23
10 min read

Thaise Massage LoppemVoor de rest van je zwangerschap biedt tweewekelijkse massage grote voordelen. Denk hierbij aan het verminderen van stress op je heupen en knieën. De hele dag aan een bureau zitten kan leiden tot chronische spanning en een slechte houding. Daarom moet een maandelijkse of wekelijkse massage deel uitmaken van je zelfzorg.Het activeert het parasympathische zenuwstelsel en vermindert daarmee de spanning in het lichaam. De voordelen van massage zijn cumulatief. Als je een massageroutine aanhoudt maar vervolgens stopt met het ontvangen van de behandeling, moet je opnieuw beginnen. Het is daarom beter om een maandelijkse massage te krijgen in plaats van verschillende behandelingen in een paar weken.

In sommige gevallen is maximaal twee sessies per week ideaal. Wanneer je met een massage begint, moet je de masseur jouw doelen duidelijk maken. Hij zal je dan een advies geven over een behandel schema. Als jouw omstandigheden in de loop van de tijd veranderen, kun je dit schema aanpassen aan jouw behoeften (youtube thaise massage).

Welke stoffen dit precies zijn en hoe deze eigenlijk worden “weggespoeld” is volkomen onduidelijk. Veel behandelaars weten dat het allemaal erg vaag is, maar passen het voorzorgsprincipe toe. Water drinken kan immers geen kwaad toch? Nee, water drinken kan geen kwaad, al bestaat er een kleine kans dat mensen juist teveel water drinken (thaise erotische massage rotterdam).

Je klant heeft net een uur op de tafel gelegen en moet nog even bijkomen. Prima om dat met een glas water te ritualiseren, maar een noodzaak is er niet. thaise massage maaseik. Het is ongeveer gelijk aan het advies om ‘positief te denken’, te wandelen in de natuur of regelmatig aandacht te hebben voor buikademhaling.

Thaise Massage Roermond

Een kleine toevoeging: een groot deel van de bevolking drinkt chronisch te weinig. Voor hen is het advies om extra te drinken natuurlijk prima. Maar de massage zelf geeft er geen noodzaak voor, er zijn geen aangetoond effecten van massage die extra waterconsumptie vereisen. In de VS spreekt men vooral over gifstoffen, in Nederland hebben we het over afvalstoffen.

Op vind je nog meer ongefundeerde uitspraken van masseurs. Uitspraken als deze getuigen van een stuitende onwetendheid over welke stoffen er nou eigenlijk bedoeld worden. Het is napraterij en dat getuigt niet echt van een kritische houding. Wat bedoelen ze? Loodvergiftiging? Pesticiden? Welke chemicaliën? ? Magnesiumsulfaat? Wie praat over afvalstoffen weet het niet.

Het lichaam gaat op veel manieren om met ongewenste moleculen. Sommigen scheidt het uit, anderen recyclet het en weer anderen zitten vast op relatief veilige plaatsen. Een aantal kan helemaal niet veilig worden gehanteerd (metalen zoals lood) - thaise massage maastricht meerssenerweg. Er bestaan zogenaamde detox-behandelingen die zijn gericht op het stimuleren van de weg naar buiten voor stoffen, zoals zweten in een sauna, maar zweten is niet bedoeld voor stoffenafvoer, alleen voor temperatuurregulatie.

Doorgaans zet het lichaam deze vast in vet of probeert ze anderszins af te zonderen. Het idee dat massage deze stoffen vrijmaakt is bijzonder onwaarschijnlijk en waarschijnlijk niet wat wordt bedoeld door masseurs. Elke masseur die claimt dat ze milieuverontreinigende stoffen uit je lichaam kunnen verwijderen door massage is iemand om wie je met een grote boog moet heenlopen.

De rest van dit artikel blijft bij het idee dat het deze ‘afvalstoffen’ zijn die masseurs bedoelen. Maar dat is nog steeds een grote categorie die niet echt een antwoord is. Cellulaire chemie produceert veel moleculen. Technisch gezien zijn het giftige stoffen omdat ze biologisch worden geproduceerd en schadelijk zouden kunnen zijn in abnormale concentraties.

Thaise Massage Red Lights

Het zijn dus helemaal geen ‘afvalstoffen’. Net als in de rest van de natuur wordt er in de cellulaire chemie niet veel verspild. De meeste metabole ‘afvalstoffen’ hebben een nut in het normaal functioneren van het lichaam. Je wilt deze stoffen zeker niet ‘doorspoelen’. Je wilt dat ze hun normale chemische levenscyclus doorlopen, verwerkt en opnieuw verwerkt.

Dit soort stoffen zijn zeker geen nutteloze stoffen die een beetje rondhangen in het lichaam tot je vriendelijke buurtmasseur ze verwijderen. Melkzuur is het ultieme voorbeeld (erotische thaise massage oost vlaanderen). Ondertussen weten we nog steeds niet welke stoffen masseurs nou eigenlijk bedoelen. Laten we eens kijken naar het meestgenoemde stofje: melkzuur of lactaat. Melkzuur is de koploper onder de genoemde “afvalstoffen”, en waarschijnlijk de enige die een begrip is, waardoor de meeste masseurs menen dat melkzuur door massage kan worden weggespoeld.

Oepsie. Dit is ook weer niet verwonderlijk. Als mensen massage nodig hadden om melkzuur te “zuiveren”, zouden atleten na elke wedstrijd of training omvallen zonder noodmassage. Het effect moet gering zijn of niet bestaand. In elk geval is het de moeite waard om te benadrukken dat melkzuur niet de oorzaak is van spierpijn op welk moment dan ook, behalve de onmiddellijke nasleep van intensieve training of inspanning, en waarschijnlijk zelfs dan niet.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat spiervermoeidheid en het “brandende gevoel” dat je voelt als je intensief traint, waarschijnlijk wordt veroorzaakt door calcium, niet door ophoping van melkzuur. Om precies te zijn: melkzuur veroorzaakt de dag na het sporten geen pijn – het is dan al lang verdwenen. Melkzuur als ‘slecht molecuul’ is één van de meest hardnekkige dwaze mythes uit de hele bewegingswetenschap.

En elk ander metabolisch afval past nog minder waarschijnlijk in het bakerpraatje dat massage zogenaamd ‘ontgift’. Maar het wordt erger. Nu is het tijd voor een plotwending. Massage is niet alleen op geen enkele manier een ontgiftingsbehandeling, maar feitelijk het tegenovergestelde: een vergiftigende behandeling. Een klein beetje (thaise massage itegem). Soms. Pijn en malaise na een massage (PMSM) is een veel voorkomend verschijnsel na elke krachtige massage.

Thaise Massage Roeselare

Evenmin kan massage de door haar veroorzaakte rhabdo weghalen. Je kunt de rhabdo-cocktail niet wegspoelen met een massage, of een beetje extra water drinken – of welke hoeveelheid dan ook. PMSM is slechts een onvermijdelijke milde bijwerking van sterke massage, net als spierpijn na intensieve inspanning. Zelfs als er al een aantal problematische afvalstoffen in je weefsels zijn, en zelfs als ze grotendeels in de bloedbaan terecht kunnen komen ..

Maar de bloedsomloop is geen eenvoudig systeem van buisjes dat je kunt doorspoelen door extra water op te zuigen. Dit is net zo logisch als brandstof aan een auto toe te voegen om deze sneller te laten gaan. In feite is de vochtbalans vrij stabiel en enigszins onafhankelijk van bescheiden veranderingen in de wateropname.

En ze hebben niet meer water nodig om te werken dan dat ze extra voedsel nodig hebben om te werken. Hun uitgebreide chemie ploetert ongestoord door, of je nu 4 glazen water per dag drinkt of 12. thaise massage brugge (Thaise massage Brugge). Als je aanzienlijk uitgedroogd bent, zou je natuurlijk problemen krijgen, maar lever- en nierfalen behoren niet tot de vroege gevolgen.

Niet meer, niet minder. Het lichaam zorgt op zijn eigen fantastische manier voor de rest (thaise massage alkmaar). Koolstofdioxide is een veel voorkomende afvalstof, en gemakkelijk te begrijpen: je cellen produceren het via verbranding van brandstoffen met zuurstof, net als een biljoen mini-automotoren. Je treft het aan in hoge concentraties in myofasciale triggerpoints (spierknopen), wat aangeeft dat deze metabolisch “toeren maken”.

Zelfs als massage van een triggerpoint de volledige lading CO2 in de bloedbaan drukt, is dat een oneindig kleine hoeveelheid CO2 vergeleken met de totale CO2 die in een enkele seconde wordt geproduceerd door alle lichaamscellen samen. We produceren en verwerken constant gigantische hoeveelheden CO2, en dat doen we zonder erbij na te denken.

Thaise Massage Keerbergen

Zelfs als je aanneemt dat het indrukken van een triggerpoint elk molecuul van elke pijnveroorzakende metabolische stof op magische wijze in de bloedbaan dwingt ( en niet alleen in de aangrenzende intercellulaire vloeistof, wat veel waarschijnlijker is), dan is extra “spoelen” op geen enkele manier nodig. Eenmaal in de bloedbaan zouden ze als stofjes in een zandstorm verloren gaan en zich bij miljarden van hun metabolische broers en zussen voegen die routinematig al worden geproduceerd – en verwerkt – door alle cellen van het lichaam.Nee. Hier is veel discussie over, maar het is misleidend. Manuele lymfedrainage (MLD) is een redelijk exotische en gespecialiseerde manuele techniek tegen zwelling. Hoewel je MLD met de handen geeft en het een ‘natuurlijke’ aanvulling is op massage, is het technisch gezien geen ‘massage’, je oefent immers geen invloed uit op de zachte weefsels van het lichaam.

MLD heeft een reputatie voor indrukwekkende resultaten bij zwellingen, al is het lastig gebleken die in gecontroleerde testen te reproduceren. Maar in principe stimuleert MLD zogezegd de werking van het lymfestelsel. De primaire functie hiervan is niet afvalverwijdering, maar vochtafdrijving, en daarna het filteren van lymfevloeistof in de lymfeknopen - Massage parlour Bruges. Lymfeknopen lijken eigenlijk helemaal niet op de lever, die daadwerkelijk een afvalstoffenverwerker is.

Lymfeknopen richten zich daarentegen op indringers, buitenlichamelijke bacteriën, iets dat ze meer doet lijken op veiligheidsmedewerkers bij een infectie. In dit verschil kun je zien dat het niet helemaal correct is om te zeggen dat lymfedrainage over ‘afvalstoffen’ gaat, zelfs als er al wat cellulaire afvalstoffen in de lymfe zou zitten (wat waarschijnlijk ook wel zo is).

Het gaat ook wel eens mis – bijvoorbeeld door trauma, operaties, of andere medische behandelingen, en daarvoor is MLD ook ontstaan als behandeling – maar niet in vergiftiging van het weefsel, maar juist in het (soms ernstig) zwellen van weefsel. Dat is enorm lastig en kan ernstige problemen veroorzaken, maar geen kwestie van gif of afvalstoffen.

Thaise Massage Almere Poort

Het is dus geen voorbeeld voor een ontgiftende massage. Het idee dat water drinken vanwege een massage belangrijk is, is een belachelijke oversimplificatie. Makkelijk onderuit te halen met een oppervlakkige kennis van biochemie. Cellulaire metabolische afvalstoffen zijn alomtegenwoordig in het lichaam en worden op indrukwekkende en effectieve wijze constant geproduceerd en weer hergebruikt.

Alles wat het lichaam kwijt wil, scheidt het weer uit, met of zonder massage en met of zonder extra water. Het lichaam gaat fantastisch om met metabolische afvalstoffen en zelfs met veel gifstoffen, zonder enige hulp. Als dat niet zo was, waren we allemaal al lang dood. Natuurlijk is het prima om iemand water aan te bieden na een massage. thaise massage wetteren.

Maar medisch noodzakelijk voor de massage is het niet, noch biologisch, noch biochemisch. Door er een grotere betekenis aan te geven, houd je mythes in stand die kant noch wal raken. Melkzuur is een nuttig lichaamsproduct en geen afvalproduct. En het is makkelijk om je vochtgehalte op peil te houden: drink als je dorst hebt.

Mocht je na het lezen van dit artikel toevoegingen hebben of vragen, neem gerust contact met ons op! .

'Ik heb een massage gehad en nu ben ik extreem moe, met hoofdpijn en spierpijn. Hoe kan dat? Ik zou toch op wolkjes moeten lopen?' Gelukkig hoor ik bijna altijd dat mensen zich meteen heel goed en relaxed voelen na een massage. Maar, tijdens een behandeling gebeurt er van alles in je lichaam en geest waar je ook last van kan hebben de dagen erna.

Thaise Massage Merksem

Dat zeg ik niet voor niks want het is dus écht nodig om afvalstoffen af te voeren. Door veel te drinken, plas en zweet je meer en zo verlaten de afvalstoffen je lichaam. Onze hersenen bestaan voor 75% uit water en hebben ook water nodig om te kunnen functioneren. Als je niet genoeg drinkt, kan dat dus hoofdpijn veroorzaken - thaise massage melle.

Of, meer energie krijgen was de reden waarvoor je de massage boekte. Voordat je dat doel bereikt, moet er eerst wat worden opgeruimd en precies de vermoeidheid waar je vanaf wil, komt er nu uit. Zie het als de start van je vakantie; veel mensen zijn de eerste paar dagen heel moe voordat de ontspanning het overneemt.

Je lichaam gaat hard aan de slag om deze scheurtjes te herstellen zodat ze uiteindelijk soepeler worden (thaise massage olen). Een beurs gevoel na een massage is te vergelijken met spierpijn na het sporten. En de ene heeft na het sporten een aantal dagen veel spierpijn en de ander heeft nergens last van.

Latest Posts

Thaise Massage Maaseik

Published Sep 05, 23
5 min read

Thaise Massage Geleen

Published Sep 04, 23
2 min read

Thaise Massage Rumst

Published Sep 04, 23
3 min read